Ghid de supravietuire pentru proaspatul manager de vanzari, folosind un sistem CRM

Felicitari, ai fost numit manager de vanzari! Primele 60 de zile vor fi esentiale pentru succesul tau. Iti dai seama ca de acum inainte, pentru tine, succesul este format din doua componente. Succes = succesul tau ca om de vanzari + succesul oamenilor din echipa ta de vanzari. In ajutorul tau ca proaspat manager de vanzari iti recomandam sistemele soft CRM. Te vor ajuta sa-ti intri rapid in rol, sa-ti organizezi echipa si sa supravietuiesti ca manager.

Instrumente de propulsie pentru proaspatul manager de vanzari, in sistemul CRM

1. Controlul si organizarea activitatii de zi cu zi pentru intreaga echipa

Ca proaspat manager de vanzari, esti responsabil de organizarea eficienta a intregii echipe. Planifici vizite, te ocupi de gradul de incarcare a oamenilor si ai o imagine de ansamblu in sistemul CRM.

 • Discutiile de planificare a activitatilor cu clientii se concretizeaza in taskuri introduse in programul CRM, pe care le urmaresti usor.
 • Dupa orice intalnire, telefon, sedinta sau oferta, membrii echipe de vanzari isi vor introduce raportarea in CRM, precum si planificarea ulterioara.
 • Ai in fiecare moment imaginea clara cu privire la numarul de intalniri, telefoane si oferte.
Instrumente de propulsie pentru proaspatul manager de vanzari, in sistemul CRM , racheta

2. Urmaresti vanzarile realizate si viitoare&controlezi pipe-line-ul

Din sistemul CRM implementat, obtii o viziune completa cu privire la parametrii cheie de vanzari & marketing. Membrii echipei de vanzari trebuie doar sa-si tina la zi clientii, leadurile si prospectii.

 • Ca manager de vanzari, ai nevoie sa stii fiecare agent de vanzari ce rezultate are, ce perspective de a vinde si cui.
 • Daca ai informatii la zi, poti sa iei masuri din timp, sa aduci toti oamenii la nivelul optim.
 • Pipeline-ul de vanzari, ”palnia posibilelor vanzari” este instrumentul standard de lucru in activitatea echipelor de vanzari. Din CRM, obtii acest pipeline la zi.

3. Raspunsuri la toate intrebarile directorului general

Este clar. Daca de-abia te-au numit director de vanzari, toti sunt cu ochii pe tine. Mai ales directorul general, usor panicat ca nu te vei descurca. Din CRM scoti toate rapoartele cerute de top management.

 • Pe langa rapoartele detaliate necesare optimizarii activitatii membrilor echipei, din CRM scoti tablouri de bord generale, care sa raspunda la cele mai frecvente intrebari ale top managementului.
 • Daca ai un director general orientat spre tehnologie si software, isi va putea scoate singur rapoartele de vanzari din CRM, sa stie incotro se indreapta corabia.

4. Planificarea de campanii de vanzari

Gata, pana aici! A venit momentul construirii unor campanii de vanzari orientate spre publicul tinta.

 • Din CRM, pe baza segementarii clientilor, construiti campanii cu diverse obiective: generarea de intalniri, crossell, upsell, lansare produse.
 • Urmariti, in timp real, progresul campaniilor – hit rate, vanzari, rezultate vs. targhet. Compari succesul campaniilor realizate in diverse perioade, inclusiv pentru calculul ROI – Return on Investment.

5. Predictibilitate asupra vanzarilor viitoare

Raportarea activitatilor in CRM, vanzari, numar intalniri, noi vizite, numar telefoane date, nu este suficienta. Ca manager de vanzari ai nevoie sa urmaresti si vanzarile viitoare. Va trebui sa implementezi o procedura de lucru cu lead-urile (cu oportunitatile de a vinde).

 • La sedinta saptamanala de vanzari, discuti cu echipa pe baza unor rapoarte transparente, comune pentru toti, extrase din CRM.
 • In cazul in care din rapoarte reiese ca vanzarile viitoare nu sunt la nivelul dorit, este clar ca trebuie sa iei masuri rapid, altfel nici 60 de zile nu rezisti.
 • Defineste stari (statusuri) prin care trece un lead, reguli de trecere dintr-o stare in alta si generezi rapoarte din CRM.
femeie de succes - Instrumente de propulsie pentru proaspatul manager de vanzari, in sistemul CRM , racheta

Fara un sistem CRM functional, cand pleci la drum ca manager de vanzari, esti cu arcul contra tancuri. In loc sa te ocupi de managementul vanzarilor si optimizarea fluxului de vanzare, iti incarci toata ziua cu activitati birocratice.

Daca ai nevoie de ajutor in activitatea ta de proaspat manager de vanzari, iti asteptam intrebarile mai jos:

CRMISTII

pista de atletism - sistem CRM

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s